SAAB Kraschar och Löner Förblir Outbetalda

Idag gick SAAB ut med beskedet att inga junilöner kommer att betalas ut – det finns inte tillräckligt med pengar i skattkistan. Det är 1500 arbetare som nu blir utan lön. Och som vi alla vet, om du inte har någon lön, har du inte heller någon rätt att leva – så har vi tyvärr, gemensamt, bestämt att det ska fungera. Det är ju självklart panik i många hushåll idag, denna dag innan midsommardagen, då plötsligt som en bomb från himmelen, gud har dragit tillbaka sin nåd, i form av pengar, för de SAAB anställda (http://www.svd.se/naringsliv/saab-kan-inte-betala-loner_6268020.svd).

Jag ställer mig själv frågan: hur länge ska vi egentligen hålla på att leka runt såhär? Alla lever ju i total panik för att inte få en tillräcklig mängd pengar i slutet på varje månad för att överleva, men ändå så bara ser vi det som normalt och sedan fortsätter vi att kämpa på med våra liv. Vi fortsätter att leva i ångest och panik, vi fortsätter att leva för pengarnas skull, fortsätter uträtta meningslöst arbete endast gjort i konsumtionens och profitens istället för nyttighetens tjänst – allt för dessa pengar.

Och idag blev då så 1500 SAAB anställda av med sina arbeten. Det kommer bli mycket värre, vad vi ser än så länge är bara början på en total, internationell, ekonomisk katastrof. Världens ekonomi kan inte längre stå på två ben under tyngden av den enorma skuld som kommit att etableras. Vi ser tecknen överallt. Titta i Grekland, titta i Spanien, Egypten, Tunisien, Syrien – överallt! Människor börjar bli less och de vill ha någon sorts förändring – pengasystemet som det fungerar i nuvarande håller helt enkelt inte längre.

Egentligen har det ju aldrig fungerat. Under hela människans moderna historia har världen varit fullproppad med ofattbart lidande och idag närmar vi oss klimax. Hälften av jordens befolkning lever i fattigdom, den rika delen av världen börjar kapsejsa, ungdomsarbetslösheten rör sig mot skyarna – det är dags för ’judgment day’.

Och jag tycker det äntligen är dags, ’it’s time for some gotdam asswhopping of mankind’ – för vi människor har alldeles för länge levt i illusionen att andra folks lidande är okej, så länge inte vi lider. Vi har levt såsom att vi kan göra vad vi vill med jorden, ta dess blod som olja, döda dess invånare som djuren, förinta dess andningsorgan som träden – allt för vår egen girighets skull. Men nu möter vi ’the wall’ – ’the end, my friend’. Se på nyheterna – marinbiologer säger att en utrotning av fiskar och havslevande djur kommer ske snart, på en magnitud som inte överträffats sedan dinosauriernas hastiga bortgång, om inte någonting gör snarast (http://www.euronews.net/2011/06/21/environmental-doomsday-unless-oceans-respected/).

Yes, vi har kommit till vägs ände och det kommer bara att bli värre – tills vi antingen förstör oss själva eller står upp för och lever i och som principen om vad som är bäst för alla. Enbart genom att ändra på oss själva och börja se på det som är runt oss och oss själva med respekt kommer vi ta oss ut ur denna oredan. Det finns förstås en lösning, fast den kräver att du ger upp din girighet och den tillit du placerat i pengar. Den heter jämlikt med pengar för alla – undersök detta nya system! Det är verkligen värt din tid!

Så, jag hoppas förstår vad jag säger. För att ändra din natur och komma tillbaka till verkligheten och leva såsom är bäst för alla – du hittar hjälp i desteni I process kurser.

Ha de bra!